Wycena medalowa trofeów myśliwskich

Medalowa wycena wg zasad CIC parostków rogaczy, oręży dziczych i czaszek drapieżników odbyła się 1 grudnia br. w siedzibie Zarządu Okręgowego PZŁ w Elblągu.

Komisja pracowała pod przewodnictwem kol. Mariana Przybyły w składzie: kol. Wieńczysław Tylkowski – łowczy okręgowy, kol. Wiesław Podsiadły i kol. Zbigniew Trzaska – członkowie ZO PZŁ w Elblągu oraz kol. Piotr Kubera.

Komisja

Do wyceny przedstawiono 23 parostki, 5 oręży dziczych i 1 czaszkę borsuka. PO dokładnych pomiarach 3 parostki uzyskały złoty medal, 8 parostków srebrny medal i 3 parostki medal brązowy. Pozostałym parostkom, czyli 9 szt. medalu nie przyznano. Dwa oręże dzicze oceniono na medal srebrny, dwa medal brązowy i jeden nie otrzymał żadnego medalu. Za to czaszka borsuka wyceniona została na złoty medal.

Bohaterem dnia były parostki, które pozyskał kol. Marcin Skulski z KŁ. „Kormoran” Gdynia.

Złoty Medal w puntacji C.I.C

Kol. Marcin Skulski

Waga parostków 745 g. Wiek – 6 lat. Forma – myłkus. 188,20 pkt. CIC. Pozyskany przez kol. Marcina Skulskiego z KŁ. „Kormoran” Gdynia.

Waga parostków 590 g. Wiek 8 lat. Forma – ósmak regularny. 142,55 pkt. CIC. Pozyskany przez kol. Piotra Krakowiaka z KŁ. „Szron” Pieniężno.

Złoty medal w punktacji CIC

Waga parostków 600 g. Forma – szóstak regularny. 133,30 pkt CIC. Pozyskany przez kol. Ryszarda Kozakiewicza z KŁ. „Odyniec” Sopot.

Złoty medal w punktacji CIC

Waga parostków 510 g. Forma – szóstak regularny. 128,5 pkt. CIC. Rogacz strzelony przez kol. Mirosława Pytlarczyka na terenie KŁ. „Knieja” Stary Dzierzgoń.

Srebrny medal w punktacji CIC

Waga parostków 500 g., 118,88 pkt. CIC. Rogacz pozyskany przez kol. Małorzatę Zabawa z KŁ. „Dzik” w Suszu.

Srebrny medal w punktacji CIC

Borsuk pozyskany przez kol. Romana Koszelaka z KŁ. „Kormoran” Gdynia. 23 pkt. CIC

Złoty medal w punktacji CIC

Udostępnij
Twitter
WhatsApp

Aplikacja mobilna

Nasza aplikacja to doskonały towarzysz każdego miłośnika łowiectwa, który pragnie pozostać na bieżąco z najnowszymi treściami związanych stron.

Bądź na bieżąco z newsami 📱