Polski Związek Łowiecki to ogólnokrajowa organizacja zrzeszająca polskich myśliwych i koła łowieckie.

Zarząd Okręgowy Elbląg

Warsztaty Kulinarne Rakowiec 2020

Warsztaty kulinarne Rakowiec k/Kwidzyna

9 marca odbyły się warsztaty kulinarne w Rakowcu k/Kwidzyna zorganizowane przez Komisję Szkoleniową Okręgu Elbląskiego PZŁ wspólnie ze Stowarzyszeniem Mieszkańców i Sympatyków Wsi Rakowiec.

Kucharz Pan Adam Kowalewski, który poprowadził część kulinarną

Od lewej Przewodniczący Komisji Szkoleniowej Kol. Tomasz Kozłowski, Kucharz Pan Adam Kowalewski przed warsztatami

Zbierają się goście, m.in. od lewej Łowczy Okręgowy Przemysław Szkutnik, Kol. Krzysztof Patalon – Członek Komisji Szkoleniowej, Kol. Arkadiusz Popielarczyk Prezes Koła Łowieckiego DANIEL w Kwidzynie

Z prawej Kol. Łukasz Szmagliński, Członek Komisji Szkoleniowej

Z prawej Prezes K.Ł. DANIEL w Kwidzynie Kol. Arkadiusz Popielarczyk

Od lewej: Łowczy Okręgowy Przemysław Szkutnik, Zastępca Przewodniczącego Zarządu Okręgowego Stanisław Kozłowski, Prezes Koła Łowieckiego ODYNIEC w Kwidzynie Leszek Zaremba, Michał Wojtyła, członek K.Ł. ODYNIEC w Kwidzynie oraz przybywający goście.

Z prawej Przedstawiciel Urzędu Marszałkowskiego Województwa Pomorskiego Pan Józef Sarnowski

od lewej: Przedstawiciel Urzędu Marszałkowskiego Województwa Pomorskiego Pan Józef Sarnowski, Kol. Krzysztof Patalon, Członek Komisji Szkoleniowej, Kol. Tomasz Kozłowski, Przewodniczący Komisji Szkoleniowej Okręgu Elbląskiego PZŁ

Zaproszeni goście oraz Kol. Olimpia Mosakowska, Członek Komisji Kultury i Promocji Łowiectwa

Kwiaty dla Pań z okazji Dnia Kobiet

Kol. Kol. Krystyna Panasiewicz, Henryk Panasiewicz – goście z K.L. DARZ BÓR w Sztumie

Zaproszeni Goście

Zaproszeni Goście

Kucharz Pan Adam Kowalewski z Hotelu Zamek Gniew, przedstawił na warsztatach przyrządzanie dziczyzny (dzik, daniel) oraz możliwość degustacji potraw.

od lewej: Łowczy Okręgowy Przemysław Szkutnik, Przewodniczący Komsji Szkoleniowej Tomasz Kozłowski, Członek Komisji Szkoleniowej Krzysztof Patalon.

Przewodniczący Komisji otworzył warsztaty kulinarne, powitał przybyłych na warsztaty: Przedstawiciela Urzędu Marszałkowskiego Województwa Pomorskiego Pana Józefa Sarnowskiego, Sekretarza Urzędu Gminy Panią Agatę Szcześniak, Radnego Pana Karola Rupar, Dyrektora Biblioteki MIejskiej Panią Katarzynę Bednarek, Stowarzyszenie mieszkanców i symatyków wsi Rakowiec, Kucharza Pana Adama Kowalewskiego z Hotelu Zamek Gniew, Łowczego Okręgowego Przemysława Szkutnika, Zastępcę Przewodniczącego Zarządu Okręgowego w Elblągu Stanisława Kozłowskiego, Prezesa Koła Łowieckiego DANIEL z Kwidzyna Arkadiusza Popielarczyka, Prezesa Koła Łowieckiego ODYNIEC z Kwidzyna Leszka Zarembę, Skarbnika Koła Łowieckiego BIZON Brokowo Adama Stosika, członków Komisji Szkoleniowej Okręgu Elbląskiego Kol. Kol. Krzysztofa Patalona, Łukasza Szmaglińskiego, Witolda Polakowskiego oraz Patrycję Kozłowską oraz wszystkich przybyłych gości na warsztaty kulinarne.

Łowczy Okręgowy Przemysław Szkutnik w asyście Przewodniczącego Komisji Szkoleniowej wręczyli kwiaty dla wszystkich Pań podczas warsztatów kulinarnych

Kucharz Pan Adam omawia co będzie przyrządzał i z czego korzystał

Schab z dzika i polędwiczki z daniela

Kol. Tomasz podaje uczestikom do degustacji potrawy sporządzone przez kucharza Pana Adama

Po schabie z dzika i polędwiczkach z daniela przyszedł czas na gulasz z dzika z kaszą

Warsztaty kulinarne dobiegły końca. Wszyscy uczetnicy byli zadowoleni z warsztatów, jak również nie wyszli z nich głodni. W warsztatch uczestniczyło ponad 50 osób, w większości mieszkańcy wsi Rakowiec i powiatu kwidzyńskiego. Kolejne warsztaty wstępnie uzgodniono na miesiąc czerwiec we wsi Pogrodzie gmina Tolkmicko, jednak wszystko zależy od sytuacji, która obecenie występuje w Naszym Kraju.

Darz Bór!

Udostępnij
Twitter
WhatsApp

Aplikacja mobilna

Nasza aplikacja to doskonały towarzysz każdego miłośnika łowiectwa, który pragnie pozostać na bieżąco z najnowszymi treściami związanych stron.

Bądź na bieżąco z newsami 📱